Σπήλαιο “Παπανικολής” : βρίσκεται στη δυτική ακτή του Μεγανησίου και είναι από τα πιο μεγάλα και πιο εντυπωσιακά θαλάσσια σπήλαια παγκοσμίως, καθώς η είσοδος οδηγεί σε μια σήραγγα μήκους 120μ και πλάτους 60μ που βαθμιαία στενεύει για να φτάσει τα 23μ. Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια του Β’ΠΠ το σπήλαιο ήταν το κρησφύγετο το ομώνυμου υποβρυχίου.

Νήσος Μαδουρή : Μικρό καταπράσινο νησάκι στο οποίο γεννήθηκε και έγραψε ο εκ των εθνικών ποιητών Αριστοτέλης Βαλαωρίτης. Γραφικό και πανέμορφο, με την χαρακτηριστική κίτρινη έπαυλη της οικογένειας να δεσπόζει στη δυτική του ακτή.

Νήσος Σκορπιός : Το θρυλικό νησί της περιοχής που έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο ένας άλλος σπουδαίος Αριστοτέλης, ο Ωνάσης αυτή τη φορά. Καταπράσινο και μυστηριώδες (καθώς απαγορεύεται η αποβίβαση στο νησί), με την ονομαστή δίδυμη παραλία “Jackie O” (φέρει το όνομα της δεύτερης συζύγου του Ωνάση και χήρας του John Kennedy, Jackie) στη νοτιοανατολικό άκρο του νησιού να δίνει τροφή στη φαντασία.

Μεγανήσι: το μεγαλύτερο από τα άλλα νησάκια τις περιοχής, με ιδιαίτερη ακτογραμμή (κυρίως στο βόρειο τμήμα) που διαμορφώνεται από αλλεπάλληλους κόλπους που εισχωρούν βαθιά στη στεριά θυμίζοντας φιορδ. Σε ένα από αυτά, χτισμένο γύρω από το κυρίως λιμάνι του νησιού συναντά κανείς το “Βαθύ”. Ένα παραδοσιακό ψαροχώρι με ταβερνάκια και καφέ, γραφικό και ιδιαίτερο, όπως άλλωστε και οι δύο άλλοι οικισμοί του νησιού το Σπαρτοχώρι και το Κατωμέρι. Οι παραλίες είναι αμέτρητες. Με άμμο ή ψιλό βοτσαλάκι, με τα πεύκα να φθάνουν κάποιες φορές στη θάλασσα, με νερά γαλαζοπράσινα και διαυγή σίγουρα θα σας μαγέψουν.

άλλες παραλίες: όλη η θαλάσσια περιοχή του Μεγανησίου μα και της νοτιοανατολικής Λευκάδας είναι γεμάτη από σπουδαίες απομονωμένες παραλίες με καταγάλανα διαυγή νερά.

***Μπορείτε να διαμορφώσετε την εκδρομή σας όπως εσείς θέλετε.
Τα σημεία που αναφέρονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικά και προτεινόμενα.Ανακαλύψτε περισσότερες παραλίες ή απολαύστε το γεύμα ή το ποτό σας σε κάποιο γραφικό λιμανάκι. Όποιες κι αν είναι οι προτιμήσεις σας ο skipper του σκάφους με χαρά θα σας συμβουλέψει και θα σας καθοδηγήσει έτσι που η εμπειρία να σας μείνει πραγματικά αξέχαστη.

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ειδικές προσφορές.