Σπήλαιο “Παπανικολής” : Βρίσκεται στη δυτική ακτή του Μεγανησίου και είναι από τα πιο μεγάλα και πιο εντυπωσιακά θαλάσσια σπήλαια παγκοσμίως, καθώς η είσοδος οδηγεί σε μια σήραγγα μήκους 120μ και πλάτους 60μ που βαθμιαία στενεύει για να φτάσει τα 23μ. Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια του Β’ΠΠ το σπήλαιο ήταν το κρησφύγετο το ομώνυμου υποβρυχίου.

Νήσος Άτοκος : Ακατοίκητη και επιβλητική, αποτελεί ένα από τα ποιο δημοφιλή σημεία για τους boaters της περιοχής. Αλλού οι καταπράσινες πλαγιές κι αλλού τα ολόλευκα, σμιλεμένα από τον άνεμο, βράχια κατεβαίνουν μέχρι τη θάλασσα με τα τυρκουάζ διαυγή νερά. Ξεχωρίζει η περίφημη “one house bay” αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα καταπληκτικά σημεία για να κολυμπήσει κανείς.

Νήσος Ιθάκη: Ομηρική πατρίδα για τον Οδυσσέα – προορισμός και στόχος παντοτινός για τον ταξιδιώτη.

Τρείς οικισμοί με γραφικά λιμανάκια ξεχωρίζουν.

1. Βαθύ: Κτισμένη στον βαθύ όρμο της που μοιάζει με φιορδ, η πρωτεύουσα του νησιού διατηρεί τη γοητεία της και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Μουσεία, καφέ, μαγαζιά, μπαρ, εστιατόρια και κομψά ξενοδοχεία συνθέτουν ένα γραφικό οικισμό που αξίζει κανείς να επισκεφθεί. Μέσα στον κλειστό κόλπο βρίσκεται το νησάκι του Σωτήρα, το Λαζαρέτο, με τη μικρή εκκλησία του 17ου αιώνα και το κτήριο του 1817, που υπήρξε λοιμοκαθαρτήριο.

2. Κιόνι: Εικόνα μαγική, ιδιαίτερα όταν μπαίνετε με σκάφος στον κλειστό όρμο του και αντικρίζετε τον παραδοσιακό, αμφιθεατρικά κτισμένο, διατηρητέο οικισμό. Πέτρινα σπίτια, μικρά καφέ και εστιατόρια με τραπεζάκια πάνω στη θάλασσα, κομψά μπαράκια. Στο άκρο 3 καλοδιατηρημένοι ανεμόμυλοι συμπληρώνουν τον καμβά που τόσο περίτεχνα χρωμάτισαν φύση και άνθρωποι. Το Κιόνι θα σας γοητέψει από την πρώτη ματιά.

3. Φρίκες: Μικρό παραθαλάσσιο χωριό βορειότερα από το Κιόνι. Γύρω από το γραφικό του λιμανάκι, που πλαισιώνεται από δύο καλοδιατηρημένους ανεμόμυλους, βρίσκει κανείς πολλές γραφικές ταβερνούλες, που σερβίρουν ολόφρεσκα θαλασσινά.

παραλίες: όλη η θαλάσσια περιοχή της Ιθάκης είναι γεμάτη από σπουδαίες παραλίες με καταγάλανα διαυγή νερά.
Ιδιαίτερα φημισμένες: Γιδάκι (κοντά στο Βαθύ), Πλατιά Άμμος (παραλία με καταγάλανα νερά και ολόλευκη άμμο στη βόρεια Ιθάκη κοντά στις Αφάλες) και οι δύο προσεγγίσιμες μόνο από θαλάσσης.

***Μπορείτε να διαμορφώσετε την εκδρομή σας όπως εσείς θέλετε.
Τα σημεία που αναφέρονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικά και προτεινόμενα.Ανακαλύψτε περισσότερες παραλίες ή απολαύστε το γεύμα ή το ποτό σας σε κάποιο γραφικό λιμανάκι. Όποιες κι αν είναι οι προτιμήσεις σας ο skipper του σκάφους με χαρά θα σας συμβουλέψει και θα σας καθοδηγήσει έτσι που η εμπειρία να σας μείνει πραγματικά αξέχαστη.

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ειδικές προσφορές.